Mijn online bijdrage bij Jumbo Supermarkten tijdens “Blue Monday”
.
Jumbo Supermarkten draait Blue Monday, op een inspirerende manier, om naar “Happy Yellow Monday”.
.
Zo hoopt Jumbo op deze deprimerendste dag van het jaar vitaliteit en werkgeluk hoog te houden voor haar medewerkers en ze te inspireren goed voor zichzelf te zorgen. Als afsluiting van deze dag mocht ik één van de online workshops verzorgen.
.
Een zen-moment met mijn Adem Werk(t)-sessie… Bewustwording creëren voor onze ademhaling en onze levensenergie om de uitdagingen van het leven beter aan te kunnen.
.
Bovendien krijg je door te ademen toegang tot je zenuwstelsel, je gemoedstoestand en ben je in staat jezelf beter te laten voelen. En dat al binnen 10 minuten!
.
Trots op en dankbaar voor deze opdracht.
.
Marjolein LimJumbo Supermarkten

Namens The Young Part, de jongerenvereniging van Arcadis Nederland, vroeg ik aan Karin of zij de uitdaging aan wilde gaan om voor een grote groep via een online meeting een Yin Yoga les te verzorgen.

Doel: Moment van rust creëren na een dag (thuis) werken. De nieuwe manier van werken i.v.m. COVID heeft nu eenmaal effect.

Een spannende vraag maar Karin greep hem met beide handen aan en verzorgde een ontspannen workshop met uitgebreide uitleg van de verschillende grondslagen aan en aspecten van Yin Yoga. Daarna gingen we aan de slag met oefeningen waarbij Karin ons door elke pose heen praatte.

Karin is een professionele en gepassioneerde docent en is een aanrader voor het verzorgen van uw activiteit.

Arcadis NederlandA.B. (Amber) Vos, MSc.Arcadis Nederland

Stoelyoga voor de ouderen. Mooie samenwerking met BrabantZorg

Sinds 2019 geef ik Stoelyoga les bij verzorgingscentruna Aatrium van BrabantZorg in de gemeente Veghel en vanaf januari 2020 is daar en centrum Sint Joachim en Anna bijgekomen

Doel: Ouderen een moment van bewegen en moment van rust bieden.

Stoelyoga is laagdrempelig en heeft een duidelijke combinatie van inspanning en ontspanning. Daarnaast zijn de houdingen uitvoerbaar naar ieders bewegingsmogelijkheden. De dames en heren werken aan de spieren, gewrichten en balans, daarnaast bevordert het de motoriek en concentratie. Stoelyoga is dé manier om actief te zijn voor de ouderen. We merken dat steeds meer ouderen enthousiast zijn over deze combinatie.

Kortom: een aanwinst voor het dagprogramma binnen BrabantZorg.

Reacties van deelnemers:

  • Een fijne en rustige stem
  • Zo leren we weer eens iets bij
  • Het geeft me een moment van rust en beweging tegelijk
  • De houdingen op de stoel zorgen ervoor dat ik nog beweging heb, heel fijn
Brabant ZorgBerdine NooijenBrabantZorg

Bij Iglo Nederland vinden wij het erg belangrijk om stil te staan bij de gezondheid, het welzijn en het werkplezier van onze medewerkers. Om deze reden organiseren wij drie keer per jaar een ‘Health Week’, waarin hieraan extra aandacht wordt besteedt.

Afgelopen Health Week stond in het teken van ‘Relaxation for Body and Mind’, en dat ontspannen is zeker gelukt tijdens de Office Yoga verzorgd door Karin.

De combinatie tussen Yin Yoga en Yoga Nidra hebben wij als erg positief ervaren. De sessie heeft ervoor gezorgd dat wij op een zeer ontspannen manier vol nieuwe energie de dag zijn begonnen!

Iglo Nederland Utrecht

Ploni Vercoulen

Iglo NederlandPloni VercoulenWebsite
        
Mooie samenwerking met Hartlopenwerkt is ontstaan:
.
Naar aanleiding van een opdracht vanuit de gemeente Meijerijstad, nam Simone Verbeek, in maart 2019 contact met me op.
Doel: Gezien en gehoord worden, weerbaarder worden, grenzen durven stellen en mogelijk uit een isolement stappen. Kortom: uit een (evt.) isolement komen en (weer) meedoen in de maatschappij op je eigen niveau.
.
Tijdens dit traject van 8 weken, wordt er gewerkt aan 3 aspecten: het fysieke, emotionele en mentale aspect.
– Fitheid en weer actief worden door o.a. hardlooptrainingen van Simone zelf.
– Yin Yoga om die mogelijkheid te bieden om rust op te zoeken en de deelnemers te laten ervaren wat een moment voor jezelf kan betekenen.
De signalen van het lichaam te leren begrijpen.
.
Het bieden van een veilige omgeving, waarin men zich gehoord voelt, veilig voelt en vertrouwt voelt om zich open te stellen voor nieuwe stappen.
Zo krijgen de deelnemers de begeleiding die ze verdienen.
Als je erover nadenkt, is het logisch. Iemand met een afstand tot de maatschappij, voelt zich vaak onzeker. Over zichzelf, over zijn/haar mogelijkheden om weer aan het werk te gaan.
.
Zelfvertrouwen:
o.a.Yoga helpt mensen om hun lichaam sterker en soepeler te maken en om geestelijk weer in balans te komen.
Wat weer resulteert in het terugvinden van het zelfvertrouwen.
Dat is wat Karin Visser Yoga mag inbrengen tijdens het 8-weekse traject van dit traject.
.
Kortom: Wat een mooie samenwerking tussen Hartlopenwerkt en Karin Visser Yoga.
Simone VerbeekHart lopen werktWebsite

Iedere werknemer moet dagelijks tijd voor zichzelf maken om na een drukke dag het lichaam te ontladen. Doen we dat niet dan krijgen we te maken met overbelasting in ons lichaam. Dit kan klachten veroorzaken zoals vermoeidheid, spanning, lusteloosheid enz…

Bij Vanderlande hebben wij allerlei activiteiten waaraan ons personeel deel aan kan nemen en zodoende alleen of met elkaar te werken aan het verbeteren van de conditie of het trainen van het lichaam om weer in balans te komen.

Wij zijn enorm gelukkig met onze collega Karin die intern bij ons de Yin yogalessen verzorgt. Zij is gepassioneerd bezig met het intensief uitoefenen van de lesstof en helpt onze medewerkers zich energieker te voelen.

Je leert veel van Karin dat de berichten die mij bereiken zo positief zijn dat het een uitdaging is, confronterend kan zijn, en je een ervaring rijker bent zodat je beleeft dat je prachtige en mooie inzichten erop nahoudt.

Met de bijdrage van Karin verduurzamen wij onze medewerkers waardoor de fysieke houdingen flexibiliteit en ruimte geven om uit ons dagelijkse sleur te komen.

Ga zo door Karin en blijf energie delen zodat we allemaal vitaler worden.
Succes!

Mike Lie-a-LienHealth Manager Vanderlandewebsite

Wat Yin Yoga voor mij heeft betekend.

In 2014 heb ik door een auto-ongeluk een whiplash gekregen. Drie jaar later had ik nog steeds pijn in nek en schouders. Behandeling door de fysio gaf geen verbetering meer, de klachten bleven telkens terugkomen.

Op advies van mijn fysio ben ik in 2017 gestart met yin yoga bij Karin Visser. Sinds die tijd ben ik niet meer bij mijn fysio geweest. De pijn is vrijwel volledig verdwenen en ik kan mij beter bewegen.

Voor mij is yin yoga een verbetering van mijn kwaliteit van leven!

LouiseAttents my weekly lessons

Bedrijfsyoga leidt tot

  • Nemen van betere beslissingen

  • meer focus en concentratie

  • Verbetering van de creativiteit

  • terugdringen en voorkomen van ziekteverzuim/uitval

  • verhogen van de vitaliteit

Yoga op maat

Naar uw wensen en behoeften verzorg ik Yin Yoga, Stoelyoga en meditatiesessies zoals Yoga Nidra.
Neem contact op om samen tot een mooi programma voor uw organisatie te komen, of Vraag een offerte op.

Referenties: