De herfst is mijn favoriete jaargetijde. Ik hou echt van de koele ochtenden en de iets warmere middagen. Lekker je truitje aan en heerlijk op de bank met een kop thee maar ook van de heerlijke boswandelingen en dan genieten van al die kleuren.
Met een kopje thee op de bank, dat gebeurt de laatste tijd veel te weinig en dat ga ik echt weer oppakken.

Positieve effecten van de herfst
Veel mensen zich een beetje somber voelen wanneer de blaadjes vallen en de dagen korter worden. Maar wist je dat de herfst ook heel veel positieve effecten heeft op je lijf en je gemoed?In de herfst zijn de condities om de fitste en vrolijkste versie van jezelf te zijn namelijk perfect. Dit zijn een aantal redenen waarom het najaar zo gezond voor is:

 1. Je slaapt dieper
  Leuk hoor die zomeravonden, maar die plakkerige zomernachten kunnen ons gestolen worden. Het is bewezen dat een lage temperatuur buiten je beter helpt te slapen. Bovendien wordt het vroeg donker, waardoor je je sneller slaperig voelt.
 2. De herfstkleuren zijn goed voor je mentale gezondheid
  Een beetje vitamine D doet wonderen voor je serotonine (=geluksstof) niveau, maar de frisse lucht en de kleuren van de natuur bieden ook iets van troost. Hoe kun je naar zo’n prachtig gekleurde boom kijken en je niet verwonderen over zulk mooi natuurschoon?
 3. De seizoenskruiden zijn goed voor je welzijn
  Kaneel, gember, nootmuskaat; al die warme, spicy kruiden zijn niet alleen lekker en verwarmend, maar ook goed voor de gezondheid. Nootmuskaat gaat de strijd aan met ziektekiemen, gember bevordert de bloedcirculatie en kaneel heeft een ontstekingsremmende werking.
 4. Het is goed voor je liefdesleven
  Niet alleen is het samen onder de dekens in de herfst een stuk knusser dan in de zomer, ook het testosteron in het lichaam bereikt een piek. En hoe meer testosteron, des te hoger het libido. Dat geldt voor mannen én vrouwen.
 5. Het helpt je helder nadenken
  Of het nou tussen de oren zit of niet; zodra het buiten frisser wordt, lijkt het wel alsof je een stuk helderder kunt nadenken en lijkt je brein een stuk minder mistig dan in de zomer. Even die krakend koude lucht inademen en opeens weet je wel wat je moet doen.
 6. Je bent meer buiten
  We denken dat we in de zomer het meest buiten zijn, maar stiekem spenderen we dan ook graag veel tijd in ruimtes met airco. Op het strand liggen is er niet bij, maar wie krijgt er in de herfst niet spontaan zin in lange boswandelingen? IKKE WEL…
 7. Het brengt ons samen
  Bestaat er iets fijners dan tijdens een koude avond op de bank kruipen met je geliefde en een goede serie? En of je nou onder een dekentje ligt met je partner, kinderen of kat; binnen blijven brengt mensen samen. Al dat knusse gehang geeft het oxytocine-niveau een boost, waardoor je je nog meer verbonden voelt met de mensen om je heen.

bron: libelle magazine

Waar ben ik nu zoal mee bezig…Nou… met heel veel… en om eerlijk te zeggen iets te veel. Afgelopen week kwam er van alles op mijn pad.

Workshop: Boost je energie met yoga en voeding
Op 10 november aanstaande staat er een nieuwe workshop gepland in samenwerking met Kim Hellings van Voeding & Huidpraktijk uit Veghel. Boost je energie met yoga en voeding. Een hele mooie ochtend waarin je veel kunt leren over het voeden en onderhouden van je lichaam.

Wil je meer informatie over deze mooie workshop, klik snel op deze foto.

Event in november:
Ik ben uitgenodigd voor een event in november. Ik mag er verder nog niets over zeggen maar ik hoop over 2 weken dat wel te mogen doen en dan kom ik er zeker op terug.

Flyer Bedrijfsyoga:
Op het gebied van bedrijfsyoga gebeurt er ook steeds meer en daarom ben ik samen met Shirley bezig om een flyer te maken, deze is zeer binnenkort klaar. Heel mooi en spannend allemaal.

Uitnodiging Meta Bloks:
ik ben uitgenodigd door Meta Bloks, van www.Metavita.nl, om een workshop te geven tijdens haar workshop over vitaliteit. Deze ochtend zal in december plaats gaan vinden maar daar horen jullie ook snel wat meer van.

Nieuwe workshops – ME-time dag – Yoga retreat:
Daarnaast heb ik alle nieuwe workshops, de ME-time dag en het Yoga retreat in één overzicht gezet.

Workshops: met data in het vierde kwartaal van 2018 en eerste kwartaal 2019.
ME-time dag – Wintertime: staat gepland op zaterdag 9 februari 2019
Yoga retreat in Zuid-Frankrijk: staat gepland van 17 tot 21 mei 2019

en ik heb er zooooooooooo veel zin in!
allemaal leuke, gave dingen. Daar wordt je toch blij van?

Alles kan je vinden in het overzicht op mijn website
www.karinvisseryoga.nl/evenementen

Om nu al te kijken, klik dan snel op onderstaande foto.

Mijn website is verder bijgewerkt met alle informatie over bovengenoemde workshops etc.
Daarnaast ga ik binnenkort mijn website verder aanvullen met nieuwe informatie over Yin yoga met tennisballen, Aroma yoga met etherische oliën en Yoga en Reiki.

Dus kortom: er is een hoop te beleven de komende tijd.

Dank je wel voor het lezen van mijn nieuwsbrief. Natuurlijk hoop ik dat je blijft maar mocht je jezelf toch willen uitschrijven, klik dan op de “unscribe” knop onderaan deze nieuwsbrief.

Recensie schrijven?

Ik zou het super fijn vinden als je voor mij, voor op mijn website, een recensie zou willen schrijven.
Dat kan gaan over mijn yogalessen en/of over lichamelijke verbeteringen.
Ik zou dat graag de recensie willen plaatsen op mijn homepagina van mijn website en iedere recensie komt dan 8 seconden in beeld.

Mocht je interesse hierin hebben, laat het me weten via mail, whatsapp of offline tijdens de les.
Check ook mijn website om een beeld hiervan te krijgen.
Dank je wel!

Yoga retreat Zuid-Frankrijk

17 tot en met 21 mei 2019

Voor meer informatie »

ME-time dag = Wintertime

zaterdag 9 februari 2019.

Voor meer informatie »