Nieuwe maan – 4 februari 2019

Zo gebruik je de KRACHT VAN DE NIEUWE MAAN:

De maan is krachtig genoeg om de oceanen te sturen en de duisterste nacht op te lichten. En hoewel de effecten nooit wetenschappelijk zijn bewezen, ervaren toch veel mensen een verandering tijdens een nieuwe maanfase.

Elke maanfase heeft een unieke betekenis, en die van een nieuwe maan is het meest bijzonder (ook al zie je er niets van aan de hemel). Spiritueel gezien symboliseert de opkomst van de maan een nieuw begin. En moeder natuur lijkt het hier mee eens te zijn… Zo ontspruiten zaadjes tijdens een nieuwe maan veel eerder dan op andere tijdstippen.

Ook voor jezelf is het een uitgelezen moment voor een fonkelnieuwe start.

Met deze vier tips maak je vanavond optimaal gebruik van de nieuwe maan – of je nu wel of niet in haar krachten gelooft.

‘Ontspullen’

Ontdoe je van onnodige ballast door spullen weg te doen (of te geven). Welke dingen maken je gelukkig, en welke spullen zorgen voor onnodige rommel in je huis en hoofd? Zuiver vervolgens de ruimtes met salie (of met een grondige schoonmaak). Zo leg je een solide basis voor de uitdagingen van de aankomende maand.

Visualiseer je doelen (en schrijf ze op)

Hoewel de maan vannacht vrijwel onzichtbaar is, zal ze binnen een paar weken de meest duistere nachten verlichten. Plant tijdens de geboorte van de nieuwe maan de zaadjes van je dromen, en beeld je in dat ze mee groeien met de maan. De eerste stap is het opschrijven van je doel. Visualiseer hoe dat eindpunt eruit ziet, en de weg ernaartoe. Neem je voor om bij elke nieuwe maan een stap te zetten, die je dichter bij je doel brengt.

Mediteer

Ook mentaal kun je orde op zaken stellen. Tijdens een nieuwe maan schijnen de positieve effecten van meditatie krachtiger te zijn. Probeer het vanavond uit en laat gedachten en zorgen los. Je geeft als het ware een kickstart aan je geest, en maakt ruimte voor nieuwe ideeën en plannen.

Start iets nieuws

Veel mensen ervaren een energie boost tijdens de eerste twee weken van de maancyclus. Benut deze kracht en start iets nieuws: die cursus waar je al maanden mee wilt beginnen, een carrièreswitch of de reis die al enige tijd door je hoofd dwaalt. Vanavond is hét moment om een nieuwe weg in te slaan.

Energie begint te stromen

Ideeën die opborrelen.

Het mag groeien, ontstaan en vorm krijgen.

Doe het nu…!   Namasté Karin

NIEUWE MAAN – 4 FEBRUARI 2019

Wil je meer weten over de nieuwe maan van maandag 4 februari 2019? Check dan de facebook site van Het 12e huis!  Een hele mooie site waar je jouw informatie vanaf kunt halen. Daar heb ik ook een gedeelte van onderstaand artikel uitgehaald.

Met iedere Nieuwe Maan is de maan vanaf de aarde niet te zien. Het is het magische moment waarin de maan en de Zon samensmelten. De maan begint dan aan haar nieuwe cyclus, van voorbereiding, zuivering en loslaten. De maan laadt zich op met de kracht van de Zon voor haar nieuwe maandelijkse cyclus van groei.

TOEKOMSTGERICHT
Deze nieuwe Maan, van 4 februari 2019, laat ons:

  • toekomstgericht denken
  • vooruitkijken en oplossingen bedenken over diverse kwesties (humanitaire, sociale, ecologische, wetenschappelijke en technologische kwesties.)

We verruilen vastgeroeste ideeën voor een verruimde blik waarin iedereen wordt gezien als een uniek individu, het leven en jezelf te aanvaarden zoals het is, ook al heerst er chaos om ons heen.

Deze Nieuwe Maan brengt kansen voor materiële en spirituele groei. Ook een geweldige kans voor sociale activiteiten, om te netwerken en zakelijke contacten te leggen, voor studiedoeleinden, reizen en het voeren van zakelijke, politieke en juridische onderhandelingen. 

Deze Nieuwe Maan is de voorbode van goed nieuws!

De energie van deze Nieuwe Maan duurt vier weken tot 6 maart 2019. Zaadjes worden geplant, intenties gemaakt en wensen gevisualiseerd die met de volgende Volle Maan tot bloei gaan komen. De beste tijd om een situatie aan te pakken, een goed besluit te nemen of een nieuwe start te maken is tijdens de eerste twee weken van deze Nieuwe Maancyclus, de Wassende Maan.

De resultaten van de geplante zaadjes verschijnen op 19 februari 2019, de Volle Maan.

Bron: Het 12e huis & facebook bericht van Astrologe Marlies Goovers 

Wil je weten wanneer het nieuwe maan is en volle maan, klik op deze link: https://www.kalender-365.nl/maan/maanstanden.html