stoelyoga

Een stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van zachte yogahoudingen op een stoel. Het maakt niet zoveel uit op wat voor een stoel. Een officiële yogastoel, bureaustoel, leunstoel, vliegtuigstoel of rolstoel.

Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en daardoor voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Het is erop gericht spieren en gewrichten soepeler te maken. Je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren.

Tijdens de lessen is het heel belangrijk dat u uw eigen grenzen/mogelijkheden respecteert en leer je creatief om te gaan met eventuele beperkingen.

Ontspannen en genieten staan voorop en belangrijk om te onthouden: al zijn de bewegingen nog zo klein, je lichamelijke en geestelijke gezondheid zal vooruitgaan bij regelmatige beoefening.

stoelyoga is niet alleen voor senioren,
het wordt ook op kantoren gegeven

hoe ziet een stoelyogales eruit?

In de les werken we met ontspannings- en ademhalingsoefeningen, rek- en strekoefeningen, versterkende oefeningen, lichaamshoudingen, concentratietechnieken en meditatie.
De aandacht gaat ook uit naar het gevoel, wat de bewustwording ten goede komt.

Er zijn diverse lesvormen:

  • Lessen waarin zowel zittende als staande oefeningen gecombineerd worden.
  • Lessen specifiek voor werknemers met een zittend beroep.
  • Lessen voor ouderen.
  • Lessen voor mensen met een chronische aandoening en rolstoelers.

Deze vorm is stressverlagend en heerlijk om te doen.
Het geeft je de kans om even los te komen van het alledaagse.
Aan het einde van de les hebben mensen het gevoel meer ruimte te ervaren in hun lichaam en zich rustiger voelen. Stoelyoga geeft stabiliteit en flexibiliteit zowel mentaal als fysiek.